2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

OMGKonspiracija!?

Šį kartą nekalbėsiu apie seksperktų bandymą užsiimti geopolitikos mokslų daktaro buvimu, ar rusų propagandą, bet pakalbėsiu apie konspiracijos teorijas, kaip bendrą reiškinį, bei kaip patikrinti, ar teorija yra tikra, ar tiesiog dėmesio ieškojimas.

XXa. pabaigoje, o kai kuriems tik XXIa. pradžioje atsirado tokia vieta - internetas, kuris yra savotiška konspiracijų teorijų perykla. Manau, dauguma supranta, kad jos yra tiesiog paranojikų pasakos, kurios dažnai yra juokingas, bet atsiranda ir tokių, kurios skatina nusisukti žmones nuo problemos, ją ignoruoti, ar net nepasitikėti tuo, kuo pasitikėti būtų geriausia. Todėl Kurzgesagt sugalvojo labai paprastą sistemą, kaip patikrinti, ar tai yra tik konspiracijos teorija, ar tikrais faktais paremtas spėjimas. Tereikia savęs paklausti, ar tai veikia turtingus/galingus žmones. Jeigu atsakymas "taip", tada yra labai didelė tikimybė, kad tai yra vaikų pasakos. Štai geri 3 pvz.:
  • Jau išrastas vaistas nuo vėžio, bet farmacija jį slepia, nes gydyti apsimoka labiau, negu išgydyti. Pritaikome klausimą, ar turtingi/galingi miršta nuo vėžio? Taip. Vaisto nuo vėžio nėra.
  • Chemtrails. Ar pasaulio vadovai kvėpuoja tuo pačiu oru? Ar FTB kvėpuoja tuo pačiu oru? Ar KGB/FNTT/t.t/pns kvėpuoja tuo pačiu oru? Taip. Chemtrails yra nesąmonė.
  • Pasaulio pabaiga arti dėl antikristo/metorito/spagečių monstro. Ar pasaulio "galvos" ignoruoja šiuos pasakimus? Taip. Tai nėra tiesa
Žinoma, tai neveiks viskas, bet kvailiausioms padės. Taigi, kitą kartą kai skaitysite, kokie pasaulio vadovai yra blogi dėl X, Y ir Z, paklauskite klausimo, kaip tai paveiks juos.

Originalus autorius - https://www.youtube.com/channel/UCsXVk37bltHxD1rDPwtNM8Q

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą