2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

OMGGMO

Galvojau apie galima temą blog'ui ir teko rinktis iš Lietuvos krepšinio ateities, švietimo sistemos ir GMO (Gnomų mutantų organizacijos)... Pagooglinau GMO, rašo, kad tai genetiškai modifikuoti organizmas.. Ne taip ir smagu pasidarė... Bet kadangi tai yra kontraversiali tema, o kontraversija šeria mane reklama ir lankomumu (neslėpsiu, toks mano tikslas - kad kuo daugiau galvelių pamatytų šlebezavones su 0 gramatikos), tai pirmyn į GMO pasaulį.


GMO - blogis už kampo

Bananas po GMO plastinės operacijos
Dauguma avelių garsiai trimituoja, koks blogis yra GMO, ir aš jų visiškai nesuprantu. Kad ir kiek kartų jiems kalsi į galvelę, kad GMO yra gerai maisto kiekio prasme, dėl to, kad natūraliai neįmanoma išmaitinti visų 7 milijardų burnelių, jie vis tiek sakys ne GMO, arba, kas yra žymiai juokingiau, teigs, kad maistą galimą importuoti iš tų šalių, kuriose maisto netrūksta.Na, iš dalies su tuo sutinku - kiekvienas save gerbiantis Afrikos vaikas norės pirkti duonelę, kuri bus tokia brangi, kad jo valgyti nieku gyvu negalima - juk viso mėnesio atlyginimas buvo vos pakankamas vienam kepalėliui batono. Taip sakant "ekonomika visame savo grožyje". Dabar dalis, su kuria nesutinku - norit išmaitinti 7 milijardus žmonių tokiomis sąlygomis kaip dabar ir po kelių dešimtmečių nenualint žemės iki smėlio, galime pradėti apželdinti Marsą, arba Mėnulį jau dabar (ką želdinsit jūsų pasirinkimas).

"Nu bet tai GMO sukelia vėžį"

Statistinis GM Obuolys
Ne. Tai panašus teiginys į "Vakcinos = autizmas". Niekuo neparemtas teiginys, kuris yra sapaliojimai apie tai, kokios tavo gražios ausys pasidaro tamsoje. Nežinau, kaip jūs, bet aš bananus valgau nuo vaikystės ir neišsivystė man jokie vėžiniai simptomai, ir mano anusas neiškrito per ausį, ir o taip, bananas yra seniausiai genetinę modifikaciją patyręs produktas, kurio naudojama jau antra rūšis (pirmąją nušlavė liga, bet apie tai vėliau). Būtent tai parodo, kad netgi dažnas GM produktų vartojimas nesukelia jokių sunkiu šalutinių simptomų ir visi "žaliavalgiai" prieš GMO einantys žmonės skaniai ir ramiai kimšo produktus, kurių jie "vengia".

GMO pavojai

GMO turi ir savų minusų - dažniausia tokie produktai yra monoklonai motininiam organizmui, taigi jų atsparumas ligoms yra visiškai identiškas (todėl išnyko visa pirma bananų karta, kuriuos naudojo prieš dabartinę). Prie to dar galime pridurti, kad tai yra žaidimas su genomu, todėl norimi pokyčiai ne visada duos reikiamą, ar pageidaujamą rezultatą tuo atveju jeigu genai persidengia, arba įvyksta taškinių mutacijų jau po manipuliacijos ir pns. Taip pat, modifikacija yra brangus ir daug žinių reikalaujantis procesas. Taigi, dabar kai jau jūs sudominau, drožkite pasidomėti MOKSLINIAIS faktais apie GMO ir susidarykite objektyvią nuomonę apie šiuos produktus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą