2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

OMGKlausimai! Dublis Nr. 2

Ponas anti-skiepukas pateikė tikslesnius ir konkretesnius klausimus, kurie turėtų "sudergti" "nugydytojus" ir atgrasyti visuomenę nuo vakcinacijos. Kadangi jau parašiau pirmą klausimų dalį, atsakysiu ir į antrą, nes "why not?" Taigi, į trasą!




1.   Gal galite nurodyti mokslinę literatūrą, kurioje būtų pateikti sveikatos tyrimai tarp skiepytų ir visiškai neskiepytų vaikų/ suaugusiųjų?
Ne, o jūs savo?
2.   Kodėl daugelyje šalių nevakcinuoja kūdikių nuo Hepatito B? Kadangi skiepo nuo hepatito B sveikatos tyrimai buvo atliekami tik su 5-10 metų vaikų grupe, tuomet kodėl Lietuvoje vakcinuoja naujagimius?
Pasikartosiu: Hepatitas B yra krauju plintanti liga, kuri perduodama ne tik lytiniu būdu, bet ir, tarkim, vaikui susižeidus ir žaizdai gavus kontaktą su kontaminuotu krauju. Sakyti, kad Hep B yra tik lytiniu keliu plintanti liga, yra tas pats, kas sakyti, kad ŽIV plinta TIK lytiniu keliu. Tai yra vienas iš kelių, bet tikrai ne vienintelis .
Taip pat, gimdymo metu motina virusą gali perduoti vaikui. 
3.   Kodėl prieš 25 metus buvo 8 skiepai, o dabar yra 24 skiepai (39 antigenai)?
Nes mirkoorganizmai evoliucionuoja, taip pat, per 25 metus buvo atrastos kelos papildomos vakcinos nuo ligų, kurioms tada vakcinos nebuvo.
4.   Kokie gali būti sunkūs šalutiniai skiepų poveikiai?
Klauskite gydytojo/seselės ir ji jums privalės atsakyti. Jūs turite teisę klausti, o medikų pareiga yra atsakyti.
5.   Kodėl prieš skiepą neatliekate kraujo tyrimų, kad sužinotumėte ar žmogus turi tos ligos antikūnus ar ne?
Nes ligos, nuo kurių skiepija, tame amžiuje yra arba letalios, arba su rimtomis galimomis komplikacijomis. Kitaip tariant – susirgai = padėjai šaukštą, arba likai su komplikacijomis visam gyvenimui. O jeigu ir turi antikūnų, nieko blogo nuo to neatsitiks
6.   Ar žinote, kokios medžiagos įeina į skiepų sudėtį?
Taip
7.   Jeigu jus nežinote kokios medžiagos įeina į skiepų sudėtį, tuomet kaip jūs galite nežinodamas siūlyti skiepytis?
Žinom, todėl ir siūlom
8.   Ar žinote, kad į kai kurių skiepų sudėtį įeina toksinės ir kancerogeninės medžiagos, gyvūnų DNR bei žmonių diploidinės ląstelės, išgautos kūdikių aborto metu?
Nėra netoksiškų medžiagų – yra netoksiškos dozės. Panašiai yra ir su kancerogenais.
9.   Pirmas tyrimas dėl gyvsidabrio esančio skiepuose, buvo atliktas 1929 m. farmacijos kompanijos Eli Lilly su 27 žmonėmis, kurie visi vėliau mirė nuo meningito. Gyvsidabrio junginio - Timerosalio skiepuose yra nuo 2 µm iki 50 µm (priklausomai nuo skiepo rūšies), o šis kiekis jau, pagal Dr. Engley 1956 m. atliktą timerosalio toksiškumo tyrimą, yra toksiškas žmogaus organizmui.
Timerosalis randamas tik gripo vakcinoje (ir TIK jo pėdsakai). Taip pat: 27 žmonės (kai, pagal statistikos pradmenis, tai turėtų būti bent keli tūkstančiai individų), 1929 metai (medicinos požiūriu tai akmens amžiaus tyrimas). Dr. Englay 1956m tyrimo neranda net Wolfram Alpha ar Google, vadinasi tyrimo, arba nebuvo, arba jis įrodytas, kaip niekam tikęs.
10.            Dėl to, kad aliuminis ir gyvsidabris susijungę tampa sinergetiški, dėl to neigiamas šių metalų poveikis žmogaus organizmui padvigubėja. Ar nebūtų protinga išimti iš skiepų gamybos šiuos abu metalus?
Gyvsidabrio nėra.
Metalas su metalu nesijungia.
Aliuminio naudojimas pagal vakcinos adjuvantų databazę:
Though there has been a search for alternate adjuvants, aluminum adjuvants will continue to be used for many years due to their good track record of safety, low cost and adjuvanticity with a variety of antigens. [http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10837642/]
11.            Kodėl ikišiol dar nebuvo nei karto atlikti tyrimai tarp skiepytų ir visiškai neskiepytų asmenų? Ir ar buvo atliekami tyrimai dėl vėžį sukeliančių medžiagų esančių skiepuose?
Tyrimai atlikti buvo, netgi turi pavadinimą: klinikiniai peraratų tyrimai.
Visos medžiagos kurios į tiekiamos į žmogaus organizma yra tiriamos dėl kancerogeninio poveikio, tuo labiau augančiam organizmui (šiuo atveju nuostatai yra kelis kartus griežtesni, negu suaugusiam). Į tai įeina tiek maisto priedai, tiek vaistai, tiek adjuvantai vakcinose.
12.            Ar žinote, kad jau daugybę kartų teismai ( Federal court of claims ruled by Special masters) Amerikoje yra priteisę (daugiau kaip 5 milijardus JAV dolerių) atlyginti materialinę žalą žmonėms nukentėjusiems dėl skiepų sukeltų šalutinių poveikių?
Žiūrėjau link‘us, kuriuos duoda antivakciniukai ir pastebėjau tendenciją – jeigu domeno adresas baigiasi „.gov“, tai toks bylos puslapio nėra ir net puslapio su tokiu bylos numeriu dažnai nebūna. Tai kur tos visos bylos pasidėjo? Farmakomafija papirko teismus?
13.            Kiek laiko ir kokioje amžiaus grupėje buvo atliekami šio/kito skiepo klinikiniai tyrimai, prieš įvedant jį į rinką? Ir ar buvo atliekami tyrimai, kaip skirtingi antigenai sąveikauja tarpusavyje?
Klinikinių tyrimų laikas svyruoja nuo 5 iki 10 metų + sekimas visą administravimo laiką visiems medikamentams.
Amžiaus grupės nėra – yra populiacija tyrimui, kad grupė nebūtų selektyvi, todėl visų tyrimo subjektų amžius yra „random“.
Klausimas apie tyrimus tarp antigenų sąveikos yra nelogiškas ir absurdiškas – jeigu pasidomėtumėte, tai šito klausimo kilę nebūtų.
14.            Jeigu mano vaiką sužalos skiepo šalutinis poveikis, kas tuomet privalės atsakyti?
Jeigu įrodysit arba valstybė, arba farmacijos įmonė. Jeigu ne – kalta ne vakcina.
15.            Jeigu jūs esate įsitikinę skiepo saugumu, tai kodėl atsakomybę dėl skiepo šalutinio poveikio neprisiima niekas?
 Nes klaidą gali padaryti ir medicinos personalas ir tėvai nesilaikantys mediko nurodymų. Tai kuris iš jų turi atsakyti? Ir kaip įrodyti, kuris kaltas?
16.            Nors Amerikoje rekomenduojamų skiepų yra daugiausiai, bet taip pat Amerikoje yra ir vienas iš didžiausių kūdikių mirtingumas iki 5 metų amžiaus. Kokią įtaką daro šiai mirtingumo statistikai - skiepai?

Mažina mirtingumą.
17.            Jeigu farmacijos įmonėse pelningiausia atšaka yra skiepai, ir farmacijos įmonės yra pelno siekiančios organizacijos, kurios finansuoja atliekamus skiepų tyrimus, ar tuomet iš tiesų jie yra suinteresuoti padėti žmonėms? (NEBŪTINAS KLAUSIMAS)
Šaka pelninga, bet tyrimai ir kūrimas taip pat nėra nemokamas. Nereikia galvoti, kad vakcinos atsiranda „pagavus“ bakteriją, ją „apdaužius“, „prigirdžius“ ir pateikus imuninei sistemai. Kiekvienas mikroorganizmas turi savus niuansus, į kuriuos reikia atsižvelgti, norint imunizuoti organizmą.
Jeigu farmacijos įmonės nebus suinteresuotos padėti žmonėms, kaip ir bet kurioje kitoje rinkos šakoje, pardavimai kris, kas reikš didesnius nuostolius stengiant parduoti kitus produktus dėl prasto vardo.


Taip pat, tiems kas norite paskaityti apie vakcinas daugiau (ir moksliškiau): Spausti čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą