2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

OMGKaliniai, daugiau vakcinos nesąmonių ir šiek tiek kitko

Šį kartą bulvė pakalbės apie kalinius (t.y. ne su sveikata susijusia tema, kurioje yra visiškai nekompetentingas, bet anti-vakciniukai nėra kompetentingi jų "išmanomoje srityje", todėl nėra čia ko burbėti) ir vieno anti-vax šalininko P.K. dėka gautus klausimus atsakys.

Vidutinis Lietuvos studentas

Zyzimas į kaminą - kaliniai ir studentai

Taigi taigi kaipgi. Kaliniai - Lietuvos gyventojai, kurie gauna nemokamą stogą, nemokamą maitinimą ir snukin už dyką profilaktiškai karts nuo karto. Na ir kuo gi jie užkliuvo bulvei? Užkliuvo jie man atsitiktinai, pažiūrėjus TV (taip, pripažįstu savo nuodėmę, žiūriu lietuviškas TV laidas), kai vienas, dabar jau buvęs, kalinys pasiskundė, kaip išėjus iš kalėjimo sunku vėl atsistoti ant kojų. Na taip, liūdna jums... Žinot kam dar liūdniau? Studentams. Kurie turi pradėti gyvenimą ir neturi už ko užsikabinti, nes jiems niekas net darbo nenori siūlyti, mat "patirties trūksta". Ir apie tai pasvarsčius man pasistojo pasipiktinimas galvoje - kodėl žmogus, kuris parodė, kad negali gyventi visuomenėje nepažeisdamas jos normų, turi gauti kažkokias lengvatas bandant reintegruotis į visuomenę, kurios taisyklių jis negali laikytis, kai tuo tarpu žmonės, kurie paskyrė geriausius savo metus ne braškiu ravėjimui pingvinų šalyje, turi plušti prie tokio elementaraus dalyko, kaip gralio, dar žinomo, kaip "darbas nereikalaujantis stažo" paieškos?  Kaip suprasti tokius pasakymus, kad "kaliniams reikia pradėti reintegruotis į visuomenę", kai pati visuomenė negali padėti žmonėms, kurie nori pasitarnauti tai pačiai visuomenei, integruotis į ją? Bausmė už pažeistą įstatymą neturi baigtis išėjus iš belangės, o vis priminti, kas gresia, jeigu nusikalsi dar kartą.Gal pirma padėkime žmonėms, kurie sugeba gerbti šalies įstatymus integruotis į visuomenę, o tik tada galvokime apie tuos, kurie negali sugyventi su kitais žmonėmis, pagal visuotinai priimtas normas?

Nesąmonių minutėlė, arba kaip antivakcininikai juokina žmones


Kodėl laidoje nedalyvauja šios grupės aktyvistai?(Facebook grupė - "Skiepų žala")
Nes jūs nesate šitos srities specialistai, kurie turi tinkamą išsilavinimą, kuris leistų bent jau su minimaliu supratimu diskutuoti šia tema, skleidžiate dezinformaciją ir jūsų nuomonė niekam nerūpi...
Kodėl laidos dalyviai, esantys prieš skiepus nekalba faktais? 
Nes faktų nėra. Seku anti-vakų judėjimą Lietuvoje ir pasaulyje jau geri metai ir pastebėjau tendenciją, kad visi šaltiniai, kuriuos nurodo šitie priedurniai, dažniausiai veda į puslapį, kuriame pamatai tekstą prasidedanti "Error 404". Bylos, straipsniai, knygos - neegzistuoja jokiuose kataloguose, o tie keli straipsniai, kurie PubMed ir šneka apie vakcinos žalą, yra apie poveikius, kurie pasitaiko 1:10000000 žmonių.  
Kodėl homeopatas daugiausiai laiko sėdi nuleidęs akis ir negali apginti savo pozicijos faktais, paremti šaltiniais?
Nes homeopatija tokia pat veiksminga, kaip ir burtai. Bent jau gėdos sau homeopatas neprisidarė šnekėdamas nesąmones.
Kodėl jie nėra atsinešę vakcinų sudėties ir neįvardina tiksliai kuriose yra pavojingų medžiagų?
 Visos medžiagos, su kuriomis kontaktuojame yra pavojingos (įsikalkite šitą dalyką vieną kartą į galvą). Medžiagos dozė nusako medžiagos toksiškumą.
Kodėl nepasako ką tos medžiagos gali padaryti? ...
Tiems kam įdomu pasidomėjo ir žino. Beje, ar žinote, kad nuo gryno deguonies galite numirti per kelias minutes?
Kodėl neiškelia klausimo kad tėvai turi pasirasyti ir prisiimti atsakomybe uz skiepa prieš suleidžiant vakcina?

Nes tai yra pasirenkama procedūra, kuri yra atliekama tėvams to panorėjus, t.y. gydytojas nesako, kad tai yra būtina - sako, kad yra rekomenduotina ir geriau tai padaryti. Jeigu atsisakote, oh well... Daugiau pinigų farmacijai sukrausite susirgę. Kodėl neužginčyjo Usonio, kai sakė, kad nėra šalutinio poveikio po skiepų? Jeigu yra, tai kodėl to neįrodo faktais? 
Šalutinis poveikis tikrai yra. Kol kas vieni medikai apsigina savo poziciją. Kalba rimtai, tvirtai, su faktais.
Nes medikai žino apie ką šneka ir iš kur vėjas pučia, o ne kalba vėjus, kaip kai kurie, net nesuprasdami gripo plitimo ypatybių.

Ir pats geriausias klausimas, kuris karūnuoja šitą post'ą:
Yra teigiama: kad jeigu pasiskiepijųsių vaikų procentas nukris iki tam tikro skaičiaus ir pasieks kritinę ribą, tai gali kilti kažkurios ligos epideminis susirgimas.
Tai mano klausimas būtų toks, o koks procentas nesiskiepijųsių suaugusiųjų yra kritinis?
 Atsakymas yra labai paprastas: toks, kuris leis ligai sėkmingai plisti jai optimaliausiu būdu. Vakcina neapsaugo nuo ligos 100%, tuo labiau suaugę žmonės nesirevakcinuoja, kas reiškia dar labiau susilpnėjusį imunitetą ligai. Taigi, tereikia bazės, nuo kurios epidemija galėtų atsispirti (tarkim kelių tūkstančių žmonių tankiai gyvenamoje vietoje) ir turime masinę epidemiją. O jeigu anti-vakai pasieks savo ir kiekvienas kaimo Jurgis galės neskiepyti savo vaikų, bei juos leisti į darželį, tai ne tik epidemija prasidės, bet ir UAB "Grabelis" pelnas išaugs pardavinėjant vaikiško dydžio produkciją, bei rinkinius "Šeima 3", "Šeima 4", bei akcijinį rinkinuką "Broliukai/sesutės 2-5".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą