2014 m. liepos 29 d., antradienis

OMGNusisšnekėjimai

Kažkaip sugalvojau parašyti dar vieną straipsnį, tik šį kartą be jokios tematikos, o vardan to, kad pasakyti, ką galvoju apie vieną ar kitą dalyką ir giliau žvelgti į tą temą tiesiog neturiu informacijos, arba man tai yra nelabai aktualu (pirmasis variantas yra realesnis). O kadangi norių sutaupyti skaitytojų laiko, pateiksiu "bulletpoints" apie ką yra parašyta toliau:
  • Izraelis vs.Musulmonai;
  • Ukraina vs. Rusija;
  • Užkalnis ir jo straipsnis apie kyšius medikams;
  • Šiaip blog'o tipo nusišnekėjimas


Izraelis vs. Musulmonai

Tai viena "svarbesnių" temų, kurias gvildena žinios, politologai, bobulės poliklinikoje ir turgelyje. Kodėl žodis svarbesnių yra kabutėse? Na, nieko čia nesuprantamo nėra - tai nėra kažkas, kas mus gali paveikti tiesiogiai. Na gerai, žmonės žūva, bet mes niekuo negalime padėti, o tik kraipyti galvas ir sakyti "kaip baisu ant svieto daros".
Antras dalykas, kuris mane asmeniškai erzina, tai yra požiūris - jeigu žydas, tai nuskriaustas, o musulmonas yra visada blogas. Na taip, musulmonai yra šikniai, kurie kišasi visur kur nereikia ir atvažiavę į nemusulmonišką šalį, bėgdami nuo musulmoniško diktatoriaus, bando tą šalį paversti musulmoniška, ar atsisakyti savo tradicijų (kas pamenat istoriją su kalėdine eglute ir musulmonais Briuselyje, suprasit), bet tai nereiškia, kad musulmonas yra blogas. Gerai, HAMAS pradėjo mėtytis sniego gniūžtėm pirmas, bet tai nereiškia, kad turi būti subombarduojami musulmonų miestai su pretekstu "mums taip padarė ir mes taip galime". Istoriškai Izraelis buvo "prisišikęs" tiek, kad UN turėjo stabdyti juo nuo visiško Arabijos pusiasalio užėmimo, taigi, kur vieni mato skriauda, aš sakau, kad abi pusės yra kaltos.

Ukraina vs. Rusija

Tai yra svarbesnė tema Lietuvai, t.y. gerokai svarbesnė, nes viso šito farso baigtis gali nulemti ne tik Ukrainos dalies likimą, bet ir tolesnę Baltijos sesučių ateitį. Farsu visą tai vadinu todėl, kad Rusija apsimeta nieko nedaranti, nors visi aiškiai mato jos nagus įkištus į pieno bliūdelį iki pat alkūnės. Po lėktuvo numušimo mano nuomonė apie šį konfliktą pradėjo keistis ir aš pradedu palaikyti ne Rusijos ar Ukrainos pusę, o sveiko proto žmonių pusę. Pats laikas pradėti ieškoti politinio sprendimo, o ne karinio, kuris neveda niekur, kur būtų gerai. Rusijai visokie apribojimai, Ukrainai - nuostoliai, Europai - galvos skausmas, JAV - galimybė pasijausti pasaulio policija... O jeigu jau politinis sprendimas nepadės, tada gal ir normalių karo veiksmų imkitės, o ne sėdėkit kaip šuneliai už tvoros tik lodami, kol nepasikartojo 1940 Lenkijos istorija.

Užkalnis ir jo straipsnis apie kyšius medikams

Straipsnis čia. Apie straipsnį galiu pasakyt tik tiek, kad jis yra teisingas.

Blog'inis įrašas

Paskutiniu metu išsisėmė mano "smart ass" ir cinizmo lobynai, todėl postai pasirodys šiek tiek dažniau, bet tai bus paprasčiausios įžvalgos, kai kurios ir paviršutiniškos, atspindinčios tai, kas man įdomu, o gal galiausiai pereisiu ir prie pilno blog'o, arba surasiu tematiką, kuri man patinka. Arba tiesiog pasinaudosiu jau esamu žaidimu internete, kurio tikslas yra savo mieste surasti vietą, apie kurią parašyta užuominą, nusifografuoti ir talpinti nuotraukas, kartu su užuominos tekstu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą